5 Tips voor een optimaal LinkedIn profiel bij het zoeken naar een stage of startersfunctie

Jesper Sporken 9-11-2014 11:00
Categorieën: Startersblog,

In vervolg op onze blogs over de zoektocht van een baan via Twitter en 4 Tips om Twitter te gebruiken bij jouw zoektocht naar een baan wordt er nu naar een ander medium gekeken. Uit onderzoek blijkt dat zeer veel recruiters LinkedIn gebruiken om kandidaten te vinden voor openstaande vacatures. Wat moet je wel, maar vooral niet op je profiel zetten? Hoe begin je op LinkedIn en waar ligt de kracht van dit medium? Je leest het in dit artikel.


Tip 1: Een enorme database
80% Van de HBO – en WO studenten heeft inmiddels LinkedIn. Dit zorgt ervoor dat er een enorme database aan werkzoekenden is. Waar een prooi is, is ook een jager. Recruiters en werkgevers zoeken op LinkedIn uitgebreid naar geschikte kandidaten. Maak dus je profiel aan op LinkedIn!

Tip 2: Wat zet ik op mijn profiel?
Het klinkt zo voor de hand liggend, maar het gaat zo vaak fout. Plaats een degelijke foto van jezelf! Hoe vaak zien we geen foto voorbijkomen van Pietje met een biertje op wintersport, of van Chantalle die op haar mooie zwarte pony zit. Dit is allemaal hartstikke leuk voor op Facebook, maar op een zakelijk medium als LinkedIn is dit ‘not done’. Je hoeft geen fotograaf in te huren om een foto te maken, maar een eenvoudige foto met daarop je gezicht en een net overhemd is al voldoende.

Tip 3: Vergroot je vindbaarheid
Wanneer je een profiel aanmaakt op LinkedIn vergroot je je vindbaarheid op google. Dit is belangrijk wanneer mensen over je horen, of je op een vacaturesite zien staan maar direct contact met je willen opnemen. Je kunt je vindbaarheid verder vergroten door in je beschrijving de juiste zoekwoorden te gebruiken. Als je bijvoorbeeld driemaal het woord ‘consultant’ opneemt in je taak/functie omschrijving heb je meer kans om door een recruiter gevonden te worden wanneer dit zoekwoord wordt ingetikt.

blog_image:eerste_138666672252a6dae28f39f.gif:end_blog_image


Tip 4: Het is geen CV
Gebruik LinkedIn niet als een opsomming van in het verleden vervulde functies, baantjes et cetera. Praat zeker ook over hetgeen waar je naar toe wilt. De richting/koers die jij op LinkedIn aangeeft bepaalt wat jou onderscheidt van anderen. Je profiel moet bij wijze van spreken ‘ademen’ wat jouw ambities zijn en welke functie jij wilt gaan bekleden. Bedenk de functie die jij ambieert en schrijf hier met je LinkedIn profiel naartoe.

Tip 5: Vermeld contactgegevens
Recruiters/werkgevers zijn soms op zoek naar een snelle manier om contact met je te leggen. Als ze je snel willen spreken en ze moeten je eerst als connectie uitnodigen, duurt het vaak een dag en kan je kans al voorbij zijn. Zorg dus dat er altijd een e-mail adres of telefoonnummer op je pagina te vinden is. Koppel bovendien Twitter en Facebook aan je LinkedIn account, zodat een recruiter direct kan zien wat voor vlees hij in de kuip heeft. Plaats als laatste tip een URL naar je profiel op je pagina. Dit klinkt raar, maar als je een gepersonaliseerde URL op je pagina plaatst, kan iemand op jouw openbare profiel terechtkomen. Zo kan een recruiter je gegevens inzien, zonder een connectie met je te hebben. Het geeft bovendien een extra steuntje in de rug van je vindbaarheid in Google. Je doet dit als volgt: je klikt bij je URL, onderaan je gegevens, de edit modus aan. Hierna vink je bij customize public profile aan wat je openbaar wilt hebben en vul je bij ‘Your public profile URL’ jouw webadres in. Als je dit webadres op je eigen pagina zet, kan iemand die géén connectie van je is toch jouw gegevens zien via je openbare profiel.

Optimaliseer jouw LinkedIn profiel en vind een stage of startersfunctie
In deze blog hebben we je voorbereid om te gaan solliciteren door je LinkedIn profiel te optimaliseren. De basis is gelegd. Door je profiel open te stellen en transparant te communiceren wie jij bent, wat je kunt en wat je wilt bereiken, weten recruiters je niet alleen beter te vinden, maar maak je ook nog eens een betere indruk op hen. Heb jij jouw profiel verbeterd, kijk dan uit naar onze volgende blog waarin we je met conrete tips zullen helpen om LinkedIn te gebruiken voor het vinden van je stage of eerste baan.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
beeldmerk
Contact  |  Gebruikersvoorwaarden  |  Privacy statement  |  Sitemap  |  Algemene Voorwaarden  |  Job Search Agent  |  Partners  |  E-book solliciteren  | 

Alle rechten voorbehouden © 2017 eerstewerkgever Starterfuncties

NT
Powered by OTYS Recruiting Technology